لوله و اتصالات پلیمری

13 فروردین 1403 ساعت 13:04

 

 

 

لوله های پی وی سی به علت مزایای بسیاری که دارند امروزه در صنایع مختلفی ازجمله ساختمان سازی،کشاورزی و صنایع موادغذایی و.. کاربرد دارد.لوله های پی وی سی به معنی امروزی ازحدود سال ۱۹۳۵ تولید شده اند اما برای اولین بار لوله های نرم که عنوان تیوپ شناخته می شوند درسال ۱۹۳۲ تولید شدند. لوله های پی وی سی از مزایای بسیاری ازجمله ارزان بودن – مقاومت دربرابر مواد شیمیایی -عمربالا و مهمتراز همه انعطاف پذیری در تغییر فرمولاسیون برخوردارند.به این معنی که با تغییر درمواد تشکیل دهنده فرمولاسیون پی وی سی، میتوان لوله هایی با خواص متنوع تولید نمود.امروزه مهمترین لوله های پی وی سی،لوله ی های UPVC-CPVC هستند. همچنین لوله های OPVC در دهه های اخیر معرفی شده اند.

۱=لوله های  UPVC یا Unplasticised poly vinyl chloride  لوله هایی هستند که درآنها از نرم کننده استفاده نشده وازنوع پی وی سی سخت می باشند. این لوله ها برای مصارف مختلفی ازجمله انتقال آب آشامیدنی ،فاضلاب و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. لوله های UPVC به دو دسته ی عمده تقسیم بندی می شوند که به کلاس Schedule معروف است. schedule40 و schedule80 دو دسته مهم از لوله های پی وی سی هستند. قطرلوله schedule80 ضخامت بیشتری داشته و برای کاربردهایی که نیاز به فشار بالاتری دارند استفاده میشود.همچنین دو کلاس دیگر که schedule20 و schedule120 هست ،نیزوجود دارد که جهت مصارف خاص تر مورد استفاده قرار میگیرد.

لوله های UPVC دمای تا 60درجه سانتیگراد را تحمل کرده وازنظر فشار بسته به نوع کلاس و سایز لوله بین 2.5 تا 16 بار را تحمل میکند. البته فشار قابل تحمل برای لوله های UPVC بسته به نوع  اتصالات مورد استفاده نیز می باشد که دراین مورد باید با سازنده لوله مشورت شود.

2-لوله های CPVC =CPVC با کلردار شدن پی وی سی تولید می شود،افزایش میزان کلر پی وی سی باعث شده این مواد مقاومت ضربه ی بالاتری یافته و دمای بالاتری را تحمل کند

لوله های CPVC  نیز مانند لوله های  PVC در دو کلاس schedule40 و   schedule80 تولید شده و برای انتقال آب سرد و آب گرم مناسب هستند.لوله های CPVC  برای استفاده تا دمای حدود 90درجه سانتیگراد مناسب می باشد.

3-لوله های OPVC یا اورینتد پی وی سی،لوله هایی هستند که در فرآیند اورینتد شدن پی وی سی تولید میشوند. این لوله ها برای کاربردهایی که نیاز به  تحمل فشار بالاتری نسبت به فشار عادی دارند استفاده میشوند.

4-لوله های پی وی سی اصلاح شده، به لوله هایی گفته می شوند که درآنها از مواد و افزودنیهای خاصی استفاده شده که سبب میشود درمقابل فشار و ضربه تحمل بالایی داشته باشند. این لوله ها درموارد صنعتی وکاربردهای خاص مورد استفاده قرار میگیرند.لوله های پی وی سی بطورکلی با فرآیند اکستروژن تولید می شوند.درتولید این لوله ها مواد پی وی سی با افزودنیهای مورد که اغلب شامل استابلایزر -روان کننده-وکس و اصلاح کننده های ضربه-کمک فرآیند و... می باشند تولید می گردد.

خط تولید پی وی سی معمولا شامل اکسترود، قالب و کالیبراتور-کشنده -کاتر و استکر می باشد.

 تولید لوله پی وی سی با چالش هایی روبروست که استفاده از دانش فنی و مشاوره های تخصصی میتواند این چالش هارا برطرف نماید امروزه لوله پی وی سی یک محصول رقابتی محسوب شده و داشتن دانش فنی که به تولید یک کحصول باکیفیت وبهینه منجر می شود اهمیت بسیار زیادی دارد.گروه پلینو با تجربه راه اندازی و مشاوره ده ها کارخانه لوله و اتصالات پی وی سی این امکان را برای شما عزیزان در زمینه ی همکاریهای بیشتردر تولید و ارائه خدمات تخصصی برای انواع لوله و اتصالات فراهم کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر باما درتماس باشید.

 

نوع لوله

تحمل دمایی بدون فشار(سانتی گراد)

تحمل دمایی تحت فشار(سانتی گراد)

پلی اتیلن

38

82

پلی پروپیلن

38

82

پی وی سی

38

60

سی پی وی سی

82

82

ای بی اس

38

82

 

 

لوله پی وی سی در انواع مختلفی تولید می شود برای تولید لوله پی وی سی می توان هم از گرانول پی وی سی و هم از روش پودر استفاده کرد.

روش تولید لوله و شلنگ با گرانول:

این روش بیشتر برای تولید شلنگ- انواع تیوپ و لوله با قطر پایین مورد مورد استفاده قرار میگرد، در این روش دیگر نیازی به میکس مواد پی وی سی با افزودنی ها نیست و با حذف سرمایه مورد نیاز خرید یک میکسر پی وی سی که به می تواند بسته به نوع و ظرفیت آن در حدود 10 تا 50 هزار دلار هزینه داشته باشد. راه اندازی خط تولید به این روش نیاز به سرمایه گذاری کمتری خواهد بود. 

این روش عمدتا با تجهیزات اکسترودر تک ماردون تولید شده و مواد گرانول که قبلا توسط دستگاه گرانول ساز تولید شده اند وارد دستگاه شده و قالبگیری می شوند.

تولید لوله با گرانول روشی ارزان اما نیاز به تجربه:

در روش تولید لوله با گرانول بخصوص در مواردی که لوله از نوع نرم باشد نیاز به کالیبراتور با هزینه بالا نیست در نتیجه هزینه قالب کم خواهد شد، اما در عین حال تولید لوله با گرانول نیاز به تخصص داشته و در غیر این صورت از نظر اقتصادی توجیه زیادی ندارد.

حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای راه اندازی یک خط تولید لوله (شلنگ)با روش تک ماردون:

بسته به نوع شلنگ و ظرفیت مورد نظر می توان هزینه ای در حدود 30 الی 50 هزار دلار برای هر خط تولید در نظر گرفت

تولید لوله  UPVC و فشار قوی:

لوله های پی وی سی که در بازار به نام لوله پلیکا نیز شناخته می شوند جهت انتقال آب و در موارد ساختمانی جهت تخلیه فاضلاب به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار میگرند. برای تولید این لوله ها عمدتا از روش اکستروژن دو ماردون  استفاده می شود، این روش تولید از روش قبلی نیاز به سرمایه گذاری بیشتری دارد چرا که هزینه یک اکستروژن دو ماردون کونیکال می تواند در حدود 30 هزار دلار باشد. از طرفی برای تولید این روش نیاز به داشتن توربو میکسر است که می تواند به طور میانگین 20 الی 30 هزار دلار بسته به نوع و کشور سازنده متفاوت باشد. همچنین برای قالب و کالیبراتور لوله های سخت  میزان سرمایه گذاری بالاتری نسبت به روش قبل مورد نیاز است و قالب بسته به نوع و سایز لوله می تواند در حدود 4 هزار دلار تا 10 هزار دلار هزینه داشته باشد

حجم سرمایه گذاری برای راه اندازی خط تولید لوله سخت PVC

در این روش نسبتا به هزینه بالاتری و عمدتا نیاز به سرمایه گذاری 70 تا 100 هزار دلاری برای راه اندازی هر خط تولید می باشد.

ثبت نظر


( نظر خود را درباره این مقاله ثبت نمایید )

هفت روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم.
© 2024 polyno All Right Reserved