انواع پلی پروپیلن| ویژگی مهم و کاربردها
پلی پروپیلن که به نام پلاستیک پ پ نیز معروف است، یک نوع پلی الفین از دسته ترموپلاستیکها بوده که از پلی اتیلن سخت تر و در مقابل ضربه پذیر تر است. پلی پروپیلن مقاومت حرارتی بالایی داشته و در ساخت انواع قطعات خودرو، بسته بندی، قطعات پزشکی و... کاربرد دارد. پلی پروپیلن از پلیمریزاسیون مونومر پروپن تولید شده و دارای گریدهای مختلفی از جمله هموپلیمر، کوپلیمر و پلی پروپیلن تقویت شده میباشد. انواع گسترده ای از پلی پروپیلن وجود داشته که میتواند به صورت شفاف، غیر شفاف، سبک، سنگین، سخت، نرم، عایق و... باشد.
بر اساس پلیمریزاسیون پلی پروپیلن میتواند دارای سه نوع اتاکتیک (Atactic (aPP))، ایزوتاکتیک (Isotactic (iPP)) و سندیوتاکتیک (Syndiotactic (sPP)) باشد که در شکل زیر نشان داده شده است.
تاریخچه
ویژگی و خواص مهم
انواع
افزودنی
تاریخچه تولید پلی پروپیلن
پلی پروپیلن برای اولیه برای در سال 1951 توسط دو شیمیدان هوگان و بانکس (J. Paul Hogan و Robert Banks) سنتز گردید. در سالهای بعد تلاشهای شیمیدانانی چون ناتا سبب گسترش تولید انواع پلی پروپیلن شد. پلی پروپیلن از جمله پلاستیکهای درحال رشد بوده که عنوان جدید آن از جمله پلی پروپیلن بر پایه بایو در حال در قرن جدید نیز در حال توسعه میباشند.
ویژگی و خواص مهم پلی پروپیلن
اطلاعات بیشتر را میتوانید در کتاب راهنمای جامع تولید پی وی سی به قلم دکتر شایان خاموشی مطالعه فرمایید.