انواع فیلر و نقش آن در رنگ نهایی محصول
فیلرها عمدتا از مواد معدنی تشکیل شده و به شکل گسترده ای در صنعت تولید پلاستیک و رنگ کاربرد دارند. یکی از سوال متداول کاربران این است که فیلرها تا چه اندازه بر رنگ محصول نهایی اثر گذاشته، آیا قابل جایگزین شدن با پیگمنت سفید را دارند؟ و آیا بین گریدهای مختلف فیلر از نظر رنگ تفاوتی وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت هیچ فیلری در حال حاضر خواص سفید کننده ای تیتان دی اکسید را ندارند. اما اگر رنگ سفید خیلی مهم نباشد و رنگ سفید مایل به کرم مد نظر باشد، میتوان از برخی فیلرها نظیر کربنات کلسیم، باریت و تالک در فرمولاسیون استفاده کرد. شما میتوانید انواع پیگمنت اصلی پلاستیک، پیگمنت پوشش و همچنین پیگمنتهای پر کننده را از پلینو تهیه کنید.
- اثر فیلرها بر خواص پی وی سی
- فیلر pvc بر پایه سیلیس یا سیلیکات
- فیلر آزبست سفید در پی وی سی
- فیلر پی وی سی بر پایه تالک
- فیلر پی وی سی بر پایه باریم سولفات
- انواع مختلف فیلر کلسیم کربنات
اثر فیلرها بر خواص پی وی سی
به طور کلی یک پرکننده معدنی میتواند خواص زیر را در پی وی سی تغییر دهد.
- استحکام کششی
- مقاومت سایشی
- استحکام فشاری
- مقاومت شیمیایی
- مقاومت در برابر uv
- پایداری حرارتی
- مقاومت در برابر شعله
در حالت ایدهآل یک فیلر پی وی سی باید در کنار کاهش هزینه سبب بهبود فرآیند پذیری و همچنین تاثیر مثبت در خواص محصول نهایی و حتی ظاهر محصول شود، اما در عمل یک فیلر قادر به اعمال تاثیر مثبت در برخی از موارد ذکر شده میباشد.
در شکل زیر اثر فیلرهای مختلف بر استحکام کششی پی وی سی نشان داده شده است.میزان تاثیر فیلر بر استحکام کششی یا تنسایل پی وی سی بستگی به برهمکنش بین فیلر و ماتریس دارد. در اغلب موارد فیلرها سبب کاهش تنسایل میشوند و در مواردی نیز ممکن است سبب افزایش تنسایل شوند.
اطلاعات بیشتر را میتوانید در کتاب راهنمای جامع تولید پی وی سی به قلم دکتر شایان خاموشی مطالعه فرمایید.