PVB چیست و کاربرد آن در پی وی سی
پلی وینیل بوتیرال یا به اختصار PVB از دسته پلیمرهای وینیل محسوب میشود. پلیمر وینیل شامل پی وی سی، پلی وینیل استات، پلی وینیل الکل و پلی وینیل یوتیرال هستند. این پلیمرها هر کدام خواص و کاربردهای خاص خود را دارند اما در مواردی میتوان با ترکیب آنها خواص ویژه و جدیدی را ایجاد کرد و یا مصرف یک افزودنی گران قیمت را کاهش داد. تصور کنید بتوانید قیمت فرمول را 5 هزار تومان در هر کیلو کم کنید. با این رقم یک کارخانه کوچک که در ماه در حدود 200 تن تولید دارد میتواند سالانه 12 میلیارد تومان در هزینه خود صرفه جویی کند.
پلی وینیل بوتیرال پلیمری گران قیمت و با خواص بسیار است که نوع بازیافتی آن قیمت بسیار پایینی داشته و شما با استفاده از علم آلیاژسازی میتواند به خواص عالی و سودآوری بالایی با استفاده از این ماده دست یابید.
PVB چیست؟
پلی وینیل بوتیرال در واقع یک ترپلیمر است که خواص سه پلیمر وینیل بوتیرال، وینیل الکل و وینیل استات را با هم دارد! برای تولید این پلیمر از پلیمر پلی وینیل استات یا PVA، بوتانال و سایر مواد اولیه استفاده شده و با انجام چندین مرحله واکنش شیمیایی پلیمر PVB حاصل میشود.
تاریخچه PVB
تاریخچه کشف و معرفی پلیمر PVB به سال 1930 برمیگردد و استفاده تجاری آن در سال 1960 آغاز گردید. این پلیمر در واقع در ابتدا به دلیل خواص نشکن کنندگی و خواص بی نظیر در دما پایین در صنعت خودروسازی محبوب گشت.تا قبل از 1930 از پلیمر سلولز نیترات جهت نشکن شدن شیشهها استفاده میشد. این پلیمر به علت خواص قابل رقابت با سلولز نیترات توانست جایگزین این پلیمر در صنعت خودرو سازی در دهه 1960 گردید. سپس خواص بی نظیر این پلیمر سبب استفاده آن در صنعت ساختمان سازی در سال 1980 شد و در دهه 2000 نیز استفاده آن در تولید سلولهای خورشیدی شروع شد.
PVB از سال 2000 توانست یک به یک نیاز صنایع پایه و پیشرفته پلیمر را پاسخ دهد و به یک پلیمر همه کاره تبدیل شود. اگر چه تولید این پلیمر در حدود 200 هزار تن در سال پیشبینی میشود اما جالب است که تولیدکنندگان جهانی آن از اعلام نرخ دقیق تولید PVB سر باز میزنند.
کاربرد پلیمر PVB
مشتری اصلی پلیمر PVB در حال حاضر صنعت خودروسازی میباشد.( در حدود 90 درصد) مابقی در صنعت ساختمان سازی (در حدود 7 درصد) و صنعت تولید رنگ و پوشش مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع آنتی یو وی پلیمر میتوانید کتاب راهنمای جامع تولید پی وی سی به قلم دکتر شایان خاموشی را تهیه کنید. جهت تهیه لطفا با شماره 09120561256 تماس بگیرید.