بررسی پلاستیسول پی وی سی
پی وی سی یک پلیمر بسیار پر کاربرد و در واقع سومین پلیمر پر مصرف در جهان است. اولین محصولات تولید شده از پی وی سی عایق کابل، لوله و بطری بودند. اگر چه عمر پی وی سی تنها در حدود ۱۰۰ سال است اما در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان، قطعات خودرو، ورزش، مد و فشن، دکوراسیون، قطعات پزشکی و ... از آن استفاده میشود. از جمله می توان به محصولات بسیار متوعی از جمله ، لوله آب، کیسه انتقال خون، اسباب بازی، کفپوش، دیوارپوش، سقف کاذب، فیلم بسته بندی، لباس، چرم مصنوعی، قطعات الکترونیک و... اشاره کرد.
پی وی سی به شکل پودری، خمیری و حلالی قابل فرآیند است و از روشهای بسیار متنوعی برای تولید آن میتوان استفاده کرد از جمله روش اکستروژن- کلندرینگ- قالبگیری تزریقی- قالبگیری دمشی- روش غوطه وری و...
پی وی سی خمیر یا پلاستیزول
در پی وی سی خمیری یا paste در تولید محصولات مختلفی از جمله روکش فلزات استفاده میشوند. قفل فرمان- دستگیره گاز- روش ابزارآلات- رخت آویز و بسیار دیگری از محصولات توسط این روش ساخته میشوند.
تولید خمیر پی وی سی
در تولید خمیر پی وی سی از پی وی سی با اندازه ذرات ریز که از نوع امولوسیون یا میکروسوپانسیون است اندازه ذرات این نوع پی وی سی در حدود ۱ میکرون بوده و برای فرآیند تولید خمیر پی وی سی مناسب است. از دیگر ترکیبات خمیر پی وی سی استابلایزر، رقیق کننده، نرم کننده و سایر افزودنی ها میباشند.
برای اطلاعات بیشتر مقاله پی وی سی خمیر ( پلاستیزول) را بخوانید.
اهمیت رئولوژی در تولید پلاستیزول
از آنجا که این فرآیند تولید در حالت مایع انجام میشود خواص رئولوژیک پی وی سی اهیمت ویژه دارد در نتیجه انتخاب پی وی سی مناسب و همچنین سایر ترکیبات مورد استفاده در فرمولاسیون خمیر از اهمیت بالایی برخوردار است.
توصیه میشود جهت اطلاعات بیشتر از پکیج آموزشی پی وی سی نرم استفاده کنید.